Annons

Misstänkt langare gripen – gjort sig hemmastadd i annans fastighet

På torsdagskvällen anlände en person till sitt fritidshus i centrala Borgholm. Det visade sig att en misstänkt langare gjort sig hemmastadd i ett uthus till fastigheten.
Publicerad 9 januari 2023
Polisbil. Arkivbild.
Polisbil. Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

Polisen larmas på torsdagskvällen med anledning av ett misstänkt inbrott i en fastighet Borgholm. Det skulle senare resultera i en mängd brottsmisstankar mot en man i 25-årsåldern.

– Det finns ett uthus på den fastigheten och man såg att det rörde sig en obehörig i uthuset. Man ringde polisen för att man trodde att det var ett inbrott. Det visade sig att en man tagit sig in för cirka en månad sedan och bott där. När vi ska ta honom på platsen är han misstänkt drogpåverkad, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

När man går igenom uthuset uppstår misstankar om att mannen bedrivit narkotikahandel.

– Vi hittade mer narkotika, så pass mycket att det misstänks vara till försäljning. Han anhålls för detta och kommer att begäras häktad för narkotikabrott – normalgraden. Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott, skadegörelse och hemfridsbrott. Han är känd av oss sedan tidigare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons