Annons

Mörbylånga ska få väggmålning – invånare får tycka till

”Vi har en spännande möjlighet att tillsammans skapa något vackert och meningsfullt för vår älskade by.” Så skriver Mörbylånga kommun om en planerad väggmålning som ska målas på tvätthallen, även känd som ”Sockerbiten”, vid infarten till Mörbylånga centrum.
Publicerad 16 augusti 2023
Mural i Oskarshamn.
Mural i Oskarshamn.Foto: Mostphotos

Mörbylånga kommun eftersöker invånarnas idéer till en väggmålning på tvätthallen i Mörbylånga.

”Målet med detta konstverk är att fånga essensen av Mörbylångas identitet och själ genom att inkludera insikter från er, våra fantastiska invånare”, skriver kommunen.

Annons

Tanken är att väggmålningen ska berätta en historia som hyllar ortens historia, natur, kultur och framtid.

Invånarna kan i ett formulär på kommunens hemsida dela med sig av tematiska idéer, färgschema, historier och anekdoter samt stil och design.

”Tillsammans kan vi skapa en underbar mural (väggmålning) som vi kan vara stolta över och som kommer att pryda vår by i många år framöver. Era röster och tankar är viktiga för oss, och vi ser fram emot att höra från dig!”, skriver kommunen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons