Annons

Musikspelande kostade kosing – döms för att ha fört oljud nattetid

Det blev en dyr bilfärd för en man i 25-årsåldern. Mannen döms vid Kalmar tingsrätt för förargelseväckande beteende eftersom han förde oljud nattetid.
Publicerad 20 december 2022
.
.Foto: Mostphotos

Det var i juni i år som mannen åkte bil bland gator och vägar i Borgholm. Han var passagerare och var ansvarig för musiken i bilen. Det blev dock en dyrköpt historia.

En polis berättar att det var mycket ljud i Borgholm den aktuella natten. Vid en parkeringsplats sa de till flera bilar att sänka volymen då den var för hög. Senare på kvällen var det återigen hög volym. När polisen tittade in i en av bilarna syntes mannen i 25-årsåldern hålla i telefonen och sänkte direkt när polisen kom fram.

Annons

I inledande polisförhör nekade mannen till brott. Vid huvudförhandlingen har mannen dock erkänt. Han ansvarade för musikvolymen som var hög, men det var rätt mycket folk ute.

Då mannen varit ansvarig för att ha fört oljud nattetid, bland annat i ett bostadsområde, döms han nu för förargelseväckande beteende. Påföljden blir böter på 1 000 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons