Annons

Nedbrunnen byggnad på Öland efter åskovädret

Söndagskvällen bjöd på oväder i Kalmar län. Både blixtar och dunder syntes på flera håll. Det resulterade i en brand på östra Öland. Fokuset fick då läggas på den spridningsrisk som fanns till en närliggande byggnad.
Publicerad 7 augusti 2023
Genrebild.Foto: Joacim Andersson

Under söndagskvällen inkom ett larm om brand i en byggnad på östra Öland, det rapporterade Ölandsbladet samma kväll. Det visade sig då handla om en brand i ett sidohus till ett bostadshus på Folkeslunda bygata.

– Det är inte boningshuset som brinner utan en villa på cirka 100 kvadratmeter som ligger bredvid, säger Viktoria Björkman vid Trygghets- och larmcentralen vid 19:30-tiden till Ölandsbladet under söndagskvällen.

Annons

Räddningstjänsten fick prioritera spridningen av branden. Den kunde senare finnas en risk för spridning på omkring fem meter från bostadshuset. Anledningen var en hård och nordlig vind.

Enligt vittnesuppgifter från en granne verkar det ha handlat om ett åsknedslag som orsakat branden.

Räddningstjänsten beslöt sig för att låta byggnaden brinna ned.

Philippa NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons