unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Nu är spelet igång i Ölands första padelhall

På torsdagen slogs de första officiella slagen på Ölands första inomhusbana för padeltennis, Lundegård Padel.
Premiärkväll på Lundegård Padel.
Premiärkväll på Lundegård Padel.
Foto: Privat

– Klockan tre öppnade vi första spelet och sedan rullade det på.

Micke Henning är på gott humör. Äntligen står padelhallen på Lundegård Camping & Stugby färdig, den första på Öland. Och torsdagens premiär avlöpte problemfritt.

– Inget strul alls. Och ja, det var lokala förmågor som spelade först. Som spelade hela kvällen faktiskt!

Många har tittat förbi och önskat lycka till och den allmänna inställningen hos padelspelarna på norra Öland är ”äntligen inomhusspel” säger Micke.

På onsdagen gratulerades Mikael Henning och sambon Tina Bresborn, som driver Lundegård, av Borgholms kommun med blommor och lyckönskningar. Lyckönskningar har sedan fortsatt att strömma in från alla håll och kanter.
På onsdagen gratulerades Mikael Henning och sambon Tina Bresborn, som driver Lundegård, av Borgholms kommun med blommor och lyckönskningar. Lyckönskningar har sedan fortsatt att strömma in från alla håll och kanter.
Foto: Borgholms kommun

Under hösten har det stora svarta huset som syns från 136:an bytt verksamhet. Det tidigare leklandet har monterats ned och två padelbanor har byggts upp. Boka banor gör du via appen Matchi och i dagsläget går det att spela dagligen mellan klockan 05 och 24. Koden du får när du bokar ger dig tillträde till lokalen och belysningen styrs automatiskt så att det inte är tänt om inte någon spelar.

– Inom kort kommer vi att hyra ut racket och sälja bollar här också, men nu har vi prioriterat att få igång spelet, säger Micke Henning.

På Öland liksom på fastlandssidan har en mängd padelbanor byggts på kort tid och många är på väg att uppföras, däribland två inomhusbanor samt två banor med väderskydd i Borgholm. Micke är inte överdrivet orolig.

– Visst, inget är hugget i sten. Vi trodde att leklandet skulle stå i mer än åtta år. Men ingen tror i dagsläget att padeln kommer att dö ut. Någon gång kommer intresset att stagnera och då är det vissa banor som kommer att försvinna och vissa som blir kvar.

– Och lokalen går ju att ställa om igen om det skulle behövas!