GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu kan foodtrucks rulla fram på Öland

Snart kommer maten att kunna rulla fram i Mörbylånga kommun då näringsidkare från och med den 1 juni kommer att kunna boka plats för torghandel och foodtrucks i Färjestaden. I Mörbylånga är det endast plats för torghandel som gäller.
Hamnplan i Färjestaden.
Hamnplan i Färjestaden.
Foto: Carina Andreasson/Mostphotos

– Det här är något som varit efterfrågat av många näringsidkare under flera år och vi är väldigt glada över att kunna presentera detta, säger Per Gustafsson, gatu- och servicechef, i ett pressmeddelande.

De tio platser som står till förfogande för torghandel i Färjestaden är lokaliserade på södra hamnplan. Vid det gamla lokstallet kan fem platser för foodtrucks bokas.

Foto: Mostphotos

På torget i Mörbylånga kommer det i nuläget att finnas fem stycken torghandelsplatser, men kommunen arbetar med att göra det möjligt med platser även för foodtrucks.

– Vår förhoppning är att det här initiativet ska kunna skapa synergieffekter mellan torghandlare, matvagnsinnehavare och redan befintliga verksamheter på de respektive orterna, säger Peter Marklund, näringslivschef.

– Med öppnande för fler verksamheter i hamn- och centrummiljöer hoppas vi från kommunens sida att skapa mer liv och rörelse på platserna när samhällsläget tillåter samt ett annorlunda och större utbud av varor och en naturlig mötesplats, säger Per Gustafsson.

Platser kan bokas redan nu via Mörbylånga kommuns hemsida.

Läs mer