Nu kan foodtrucks rulla fram på Öland

Snart kommer maten att kunna rulla fram i Mörbylånga kommun då näringsidkare från och med den 1 juni kommer att kunna boka plats för torghandel och foodtrucks i Färjestaden. I Mörbylånga är det endast plats för torghandel som gäller.
Publicerad 19 maj 2021
Hamnplan i Färjestaden.
Hamnplan i Färjestaden.Foto: Carina Andreasson/Mostphotos

– Det här är något som varit efterfrågat av många näringsidkare under flera år och vi är väldigt glada över att kunna presentera detta, säger Per Gustafsson, gatu- och servicechef, i ett pressmeddelande.

De tio platser som står till förfogande för torghandel i Färjestaden är lokaliserade på södra hamnplan. Vid det gamla lokstallet kan fem platser för foodtrucks bokas.

Foto: Mostphotos

På torget i Mörbylånga kommer det i nuläget att finnas fem stycken torghandelsplatser, men kommunen arbetar med att göra det möjligt med platser även för foodtrucks.

– Vår förhoppning är att det här initiativet ska kunna skapa synergieffekter mellan torghandlare, matvagnsinnehavare och redan befintliga verksamheter på de respektive orterna, säger Peter Marklund, näringslivschef.

– Med öppnande för fler verksamheter i hamn- och centrummiljöer hoppas vi från kommunens sida att skapa mer liv och rörelse på platserna när samhällsläget tillåter samt ett annorlunda och större utbud av varor och en naturlig mötesplats, säger Per Gustafsson.

Platser kan bokas redan nu via Mörbylånga kommuns hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.