GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu ska knallarna fylla marknadsplan igen

Tre marknader i Algutsrum har blivit inställda på grund av pandemin. Men nu är det äntligen dags för knallarnas återtåg till orten.
Publicerad 16 september 2021
Från Algutsrums sommarmarknad på Öland.
Från Algutsrums sommarmarknad på Öland.
Foto: KENNERTH KULLMAN / MOSTPHOTOS

Den 1 oktober vankas det höstmarknad i Algutsrum. Sverker Andreen tog över som marknadsgeneral för Algutsrums marknad år 2020. På grund av pandemin har han ännu inte fått se någon marknad genomföras som general. Men snart är det äntligen dags.

– Det har varit lite snopet, men då har vi kunnat bearbeta det en tid, säger Sverker Andreen.

I nuläget ser det ut att bli en bra uppslutning av knallar på marknadsplan.

– Det fyller på ganska bra, trots att vi har haft en kort tid på oss. Vi är uppe i ungefär 60 knallar och en normal höstmarknad har legat på 80-100 knallar. Men det är några veckor kvar så det kan fylla på en hel del tills dess.

Höstmarknaden äger rum under Ölands skördefest, vilket Sverker hoppas är till en fördel.

– Det är mycket mer folk än vanligt på ön och det här kan bli en happening på dagen. Det har känts positivt för knallarna som kommer. Det blir nog en rätt så normal höstmarknad, kanske bättre till och med. Det är målsättningen i alla fall. Det vore roligt om det blev lite fart på det.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.