GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu tas första spadtaget för det nya äldreboendet i Borgholm

Nu påbörjas byggandet av Borgholms kommuns nya äldreboende med 80 lägenheter. Boendet kommer att byggas i området Ekbacka i Borgholm.
Publicerad 6 september 2022
Så kommer det nya äldreboendet att se ut.
Så kommer det nya äldreboendet att se ut.Foto: Pressbild

Första spadtaget och officiell byggstart sker på onsdag den 7 september. Projektet är ett samarbete mellan Borgholms kommun och BJC group, Wellbo och totalentreprenören Multibygg, Kalmar.

– Det är med stor glädje vi nu kan ta det första spadtaget för det nya anpassade äldreboendet för våra äldre. När boendet så småningom tas i bruk blir det ett modernt boende med hög kvalitet och med bra boendemiljö för våra omsorgstagare och arbetsmiljömässigt för vår personal som kommer att arbeta här, säger Ilko Corkovic, i ett pressmeddelande.

Det nya boendet kommer att bestå av 80 lägenheter som är anpassade för äldre. Det kommer dessutom att finnas gemensamma ytor där boende kan umgås, äta, delta i olika aktiviteter och vistas ute i anslutning till boendet. Utomhusmiljön är planerad att vara en rofylld trädgård med en skyddad innergård. Tanken är att utemiljön ska stimulera olika sinnen och inbjuda till rörelse för äldre som önskar detta.

– Det känns fantastiskt roligt att efter lång väntan nu äntligen kan komma i gång med byggandet av äldreboendet, säger Johan Warfvinge, VD Wellbo

Äldreboendet beräknas stå klart i slutet av februari 2024.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.