GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny bilträff till Öland – 25 000 besökare väntas komma

I början av juni nästa år väntas 5000 veteranbilar och 25 000 besökare från hela Skandinavien att fylla Öland när den amerikanska festivalen American Days rullar in över bron.
Öland • Publicerad 8 november 2022
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Den 1-4 juni nästa år arrangeras festivalen som inspireras från det amerikanska 1950- och 1960-talet med tidstypiska fordon, mat och musik. Arrangören bakom festivalen är Verner Hemmingsen som tidigare i somras arrangerade Super Rally på ön.

Även Lundegårds Camping & Stugby är med på ett hörn och erbjuder campingplatser till besökarna. Sedan en tid tillbaka är campingen fullbokad.

Inte nog med att en massa bilar kommer finnas på plats, även 25 band som spelar musik från det glada 50 och 60-talet kommer från Europa och USA för att spela på ett av festivalens event ”American Nights”.

– Det kommer att bli ett av de största och bästa motorevenemangen i Skandinavien. Jag vill skapa en känsla av nära USA var som bäst på 1950- och 1960-talet. Det blir dans, musik, fordon, mat och massor annat, säger arrangören Verner Hemmingsen, till Ölandsbladet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.