Annons

Ny familjeaktivitet på slottet: ”Ett fantasifullt uppdrag”

Sedan säsongsöppningen på Borgholms slott i april har besökare kunnat delta i Barnens slottsäventyr, vandringsutställning med Gustav Vasa och flera konserter. Nu startar höstens program och i år har man en nyhet till barnfamiljerna – nämligen Fladdermössens hemlighet.
Publicerad 4 oktober 2022
Borgholms slott Fladdermössens hemlighet
Borgholms slott Fladdermössens hemlighetFoto: Pressbild

I höst erbjuder Borgholms slott flera höstupplevelser. Det blir helgguidningar, spökvandring och klassisk konsert. Det blir även dags för en ny säsongsanpassad aktivitet för barnfamiljer.

– Hösten är lite mystisk här på Borgholms Slott. Fladdermössen är slottets ljusskygga invånare och det är dem vi har utgått från när vi skapat vår nya höstaktivitet för barn, säger slottschef Tommy Josefsson, i ett pressmeddelande.

Annons

Fredagen den 7 oktober lanseras den nya familjeanpassade upplevelsen som kallas Fladdermössens hemlighet.

– Det är ett fantasifullt uppdrag där familjer, med hjälp av en bildkarta och en siffernyckel, tillsammans får klura ut fladdermössens hemlighet, säger Tommy Josefsson.

Under hösten erbjuds även barnaktiviteten Jakten på slottsskatten.

Säsongen pågår till och med den 6 november.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons