GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny husbilsfolder ska guida besökarna rätt på Öland

Varje år rullar det över tusentals campinggäster till Öland och däribland många husbilar. För att guida besökarna som rattar husbil har nu Ölands Turismorganisation, tillsammans med länsstyrelsen och Ölandskommunerna, gett ut en husbilsfolder.
Publicerad 17 juni 2022
Husbilsfoldern innehåller matnyttig information.
Husbilsfoldern innehåller matnyttig information.Foto: Pressbild

Bakgrunden till foldern är att hjälpa husbilsbesökarna rätt när det gäller regler och information om tömningsstationer. Den nya folderns namn avslöjar egentligen allt: ”Husbil på Öland - din guide till en underbar husbilssemester på solens och vindarnas ö”.

– Det är högt tryck på husbilar här på Öland. För att kunna ta emot alla på ett bra och hållbart sätt är det viktigt att vi vägleder husbilsresenärerna med all information, som till exempel var man tömmer avfall eller fyller på vatten, men också på vilka ställen det är okej att parkera och övernatta, säger Emilia Tengel, projektledare för inventering och framtagning av foldern, i ett pressmeddelande.

Emilia Tengel, projektledare för inventering och framtagning av foldern.
Emilia Tengel, projektledare för inventering och framtagning av foldern.Foto: Pressbild

Det är inte bara information om ställplatser och tömningsstationer. Den innehåller även hänvisningar gällande Ölands ömtåliga natur, då det finns hela 91 naturreservat och stora områden med mycket skör mark.

– Det kan vara svårt att ha koll på vilka lagar och regler som gäller. För allas trevnad och för att fler ska få möjlighet att njuta och fortsätta uppleva denna ö på ett trivsamt och hållbart sätt har vi valt att samla all information på ett ställe. Foldern ska göra det lätt för husbilsresenären att göra rätt. Alla ska känna sig välkomna och det ska vara enkelt att besöka Öland med sin husbil, säger Emilia Tengel.

Foldern levereras nu till campingar och ställplatser. Den finns även att hämta på Turistbyråerna i Borgholm, Färjestaden och Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.