Annons

Ny kampanj för att hålla rent – sprayar brunnar med budskap

Borgholms kommun satsar på att få bort skräp från vattnet i en ny kampanj mot nedskräpningen i kommunen. Detta genom att spraymåla budskap vid dagvattenbrunnar.
Borgholm • Publicerad 16 april 2023
”Jag tror inte att många skulle välja att fimpa i havet, fultvätta sin bil eller använda bekämpningsmedel på fel sätt så det hamnar i den egna badviken, som det till exempel gör i Borgholm och i Rälla", säger Kristin Bertilius, vattenvårdare.Foto: Borgholms kommun

”Här börjar vattnet” – ett budskap som nu målats vid flera dagvattenbrunnar i Borgholm för att belysa invånarna om nedskräpning och dess effekt på miljön.

Bakom kampanjen står miljöstrategen Frida Gustafsson och Kristin Bertilius, vattenvårdare på Borgholms kommun.

Annons

– Jag tror inte att många skulle välja att fimpa i havet, fultvätta sin bil eller använda bekämpningsmedel på fel sätt så det hamnar i den egna badviken, som det till exempel gör i Borgholm och i Rälla. Genom kampanjen vill vi öka kunskapen om hur dagvattenbrunnar hänger ihop med havet, så att man faktiskt förstår att en cigg i brunnen är samma sak som att fimpa rakt ut i havet, säger Kristin Bertilius, vattenvårdare på Borgholms kommun.

Foto: Borgholms kommun
”Genom kampanjen vill vi öka kunskapen om hur dagvattenbrunnar hänger ihop med havet, så att man faktiskt förstår att en cigg i brunnen är samma sak som att fimpa rakt ut i havet.”
Kristin Bertilius, vattenvårdare på Borgholms kommun.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons