GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny tradition på Borgholms bio: Konsert i bion och dryckesfest

Först ut på scen är jazzmusikern Rigmor Gustavsson och gitarristen Erik Söderlind, därefter artisterna Mollie Minott och Starur (Saga Björling).
Borgholm • Publicerad 23 september 2021
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

I våras lades Borgholms bio ut för försäljning. Men under sommaren kände ägarna Nanna Sveinsdóttir och Pär Stenberg att de inte var helt färdiga med bion.

– Vi ville aldrig sälja egentligen men det kändes så tungt under pandemin och vi tvivlade på att vi skulle orka hålla verksamheten igång nu när vi bor i Uppsala, säger Nanna Sveinsdóttir i ett mejl.

Nu har de bokat in flera artister till både höst- och vårprogrammet. Först ut är jazzmusikern Rigmor Gustavsson och gitarristen Erik Söderlind som inviger Skördefesten med en konsert på fredagkvällen.

På lördagen är det dags för bions nya tradition – konsert i bion och dryckesfest på biogården. På scen står artisterna Mollie Minott och Starur (Saga Björling). Efter konserten blir det dryckesprovning på gården.

– Vi hoppas att denna tradition kan växa år för år och att vi kan lyfta såväl lokala artister som lokala drycker. Alla är välkomna, gammal som ung, säger Nanna Sveinsdóttir.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.