GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny utställning på Borgholms slottsruin – kommunen eftersöker konsertminnen

Slottsruinen firar 50 år som konsertarena. Det firas med en jubileumsutställning om rockhistoria och slottet som musikarena, där inga mindre än Bob Dylan, ABBA, Roxette och Björn Skifs satt sina fötter under åren som gått.
Var du på plats när "Mamma Mia” ekade över Borgholm? Nu eftersöker kommunen dina konsertminnen.
Borgholm • Publicerad 17 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Marcus Karlsson

– Utställningen Rockruinen 50 år är en hyllning till Slottsruinen som konsertarena. Här bjuds besökarna in till en färgstark utställningsupplevelse fylld av nostalgi och konsertestetik, säger slottschefen Tommy Josefsson i ett pressmeddelande.

Det senaste halvseklet har både svenska som internationella artister dragit av sina låtar inne på slottets borggård. I utställningen kommer filmer, bilder och musik att blandas ihop med anekdoter från konserterna som hållits de senaste 50 åren. Både berättelser från publikhavet som vad som hände bakom scenen.

Nu eftersöker Borgholms kommun konsertminnen från ruinen:

– Vi är många som tillsammans delar oförglömliga konsertminnen från Slottsruinen, både musiker och publik. Vi samlar just nu in olika konsertupplevelser till utställningen. Har man en historia eller en bild man vill dela med sig av, tar vi gärna emot och publicerar dem, säger Josefsson.

Bild från Borgholms kommun.
Bild från Borgholms kommun.Foto: Joel Liljegren

Bakom idén till utställningen står tidningen Barometern-OT, som under förra sommaren publicerade en artikel om konserthistorian på Slottsruinen.

Lokalerna som utställningen visas i har tidigare inte varit öppna för besökare. En önskan om att kunna visa utställningen under hela säsongen, från april till november, gjorde att valet föll på rummen nere i slottets källare, som ligger under Drabantsalen.

– Det är en upplevelse att gå ner i stenvalven från 1500-talet, se urberget och samtidigt uppleva slottets moderna historia. Det har också ryktats om att denna lokal använts som loge för artisterna efter konserterna förr om åren. Slottets konserthistoria knyts ihop här, avslutar Tommy Josefsson.

För att bidra med just ditt konsertminne mailar du till borgholmsslott@borgholm.se senast den 31 januari. Utställningen öppnar den 6 april.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.