GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny vandringsled invigs under världsarvshelgen – leder till litet malmställe

Världsarvshelgen pågår den 13 till 15 maj – samma helst som Öland Spirar. Under världsarvshelgens första dag inviger Mörbylånga kommun och Kastlösa hembygdsförening en ny vandringsled som leder till ett litet malmställe som var bebott fram till 1930-talet – Lundastugan. Det blir kommunens 13:e vandringsled.
Publicerad 8 maj 2022
Pressfoto: Mörbylånga kommun
Pressfoto: Mörbylånga kommun

– Intresset för vandring har ökat de senaste åren och det känns bra att öppna en ny led tillsammans med Kastlösa hembygdsförening. Nu erbjuds vandrarna möjlighet att uppleva malmbebyggelsen och en malmstuga vid randen av Stora alvaret, säger Matheus Tholin, natur- och fritidsutvecklare i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

Det är Kastlösa hembygdsförening som har tagit initiativ till den nya avstickaren av den befintliga vandringsleden.

– Vandra från Penåsa mot Tingstad Flisor på vacker alvarmark och gör en avstickare till den gamla malmstugan i Lunda, som med sin grå ryggåsstuga är ihopbyggd med de kringliggande ålderdomliga stenhusen runt en idyllisk gårdsplan och trädgård. Här kan du uppleva ett härligt lugn och du är välkommen att sitta ner på trädgårdsmöblerna med din medhavda matsäck, säger Ingrid Liesén, ordförande i Kastlösa hembygdsförening i pressmeddelandet.

Vandringsleden invigs vid Lundastugan fredagen den 13 maj klockan 13.00.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.