Annons

Nya matvandringar på Öland i påsk - i annan regi

Karin Westbergh som introducerade Visit Kalmar Ölands matvandringar 2013 tar ett steg tillbaka. Från och med påsk är det istället Charlotte Axelsson som håller i matvandringarna, och planerar att driva dem vidare i samma anda.
Publicerad 10 mars 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

– Tack vare matvandringarna har jag fått möta så många härliga människor genom åren och det är nog det jag kommer att sakna mest. Att låta Charlotte ta vid känns tryggt och bra, säger Karin Westbergh.

– I dessa tider har det blivit mer trendigt att äta mat utomhus och vi prickar in flera av Visit Swedens topptrender för matupplevelser. Bland annat säger de att man ska vara hyperlokal och mer lokal än våra öländska matvandringar går det nog inte att bli, säger Charlotte Axelsson, som kommer från Hovmantorp men har sommarbostad i Köpingsvik.

De öländska matvandringarna utgår från Jordhamn, Ottenby och Vickleby. Deltagarna bjuds på öländska lokalproducerade delikatesser som salami, kallskuret, ostar, marmelader och bönor medan guiden berättar om Ölands kultur, natur och historia.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons