Annons

Nya riktlinjer för buller i Ölandskommunen: ”Hänsyn till omgivningen”

Öland och Borgholms kommun får under sommarmånaderna en kraftigt ökad ström av besökare, vilket bidrar till näringslivet men även bullernivån.
Publicerad 1 juni 2022
Borgholm.
Borgholm.Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Borgholms kommun har antagit nya riktlinjer för buller, vilka är likvärdiga de nationella riktvärdena, och målet är att förebygga störningar. De nya riktlinjerna skiljer sig dock inte nämnvärt från tidigare år. Det är främst en beskrivning av hur kommunen och näringsidkarna ska arbeta för att hålla nere ljudnivån och minska störningar.

– Borgholms kommun är en av Sveriges evenemangstätaste kommuner. Här ligger en stor del av vår attraktionskraft och det är något som vi vill både bevara och utveckla. Vi kommer fortsätta jobba tillsammans med både näringen och bofasta för att hitta en nivå där verksamheterna kan anordna aktiviteter samtidigt som man tar hänsyn till omgivningen, säger Joel Schäfer, ordförande miljö- och byggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Sammanfattningsvis ska verksamhetsutövare på eget initiativ arbeta för att minimera störningar och det ska göras en egenkontroll. Kommunen menar att ett av de viktigaste verktygen är dialog för att nå ett bra resultat. En utvärdering av säsongen kommer att ske efter sommaren.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons