Nya styrelsemedlemmar i Södra Ölands Trädgårdsvänner

Föreningen hade årsmöte 13 mars på Rydbergsgården i Algutsrum.
Publicerad 14 mars 2023
Jeanette Håkansson, Linda Cedergren och Lotta Zaar är nya i styrelsen och välkomnades av Sandra Brunsberg som är ordförande i Södra Ölands Trädgårdsvänner.
Jeanette Håkansson, Linda Cedergren och Lotta Zaar är nya i styrelsen och välkomnades av Sandra Brunsberg som är ordförande i Södra Ölands Trädgårdsvänner.Foto: Pressbild

Vid mötet invaldes tre nya medlemmar i styrelsen; Jeanette Håkansson, Linda Cedergren och Lotta Zaar. Efter årsmötesförhandlingarna berättade Susanne Schmidt om Mörbylånga Koloniodlarförening och gav råd för hur en liknande förening skulle kunna ta form i Färjestaden. Föreningen i Mörbylånga har ett tiotal personer i kö och det pågår ett arbete från styrelsen för att kunna utöka antalet odlingslotter ytterligare genom arrende av mark som kommunen godkänt. Susanne Schmidt berättade att avgörande för att komma vidare är tillgången till vatten, vilket ingår i arrendet.

Södra Ölands Trädgårdsvänner har över 230 medlemmar spridda över stora delar av ön. Föreningen anordnar föreläsningar i många skilda ämnen som anknyter till växter och odling. Det sker även besök med visning av medlemmars trädgårdar och växtbytardagar. Dessutom ordnar man varje sommar en bussresa över dagen med trädgård som tema. I fjol gick resan till Ör vid Växjö, vilket var ett uppskattat resmål med ett minnesvärt besök i en lokal handelsträdgård. Vart sommarens resa går är ännu inte bestämt.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.