Nytt åtal efter fler falska larm från Borgholm

Mannen är tidigare dömd för att ha fått polisen att rycka ut på saker som inte har inträffat, och nu åtalas han på nytt efter två falsklarm under året.
Publicerad 2 oktober 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Dotshock/Mostphotos

I mitten av mars ringde han fyra gånger till polisen och hävdade att en man med kniv och en man med skjutvapen var i luven på varandra på gatan utanför. Under samtalen kallade han sig olika namn och var mellan varven tämligen osammanhängande.

Fyra patruller körde mot Borgholm men då operatören kunnat konstatera att inringaren var känd falsklarmare så kallades två patruller tillbaka. Och mycket riktigt var det lugnt på platsen. Den nu åtalade mannen dök dock upp, och medgav efter en stund att han hade hittat på bråket.

”NN menade på att det var dumt att säga att det var slagsmål men att hans granne rökte hasch i alla fall. NN var väldigt pratsam och patrullens känsla var att han ville ha sällskap och någon att prata med”, skriver patrullen i ett pm.

I slutet av april var det dags igen.

Även denna gång åkte polis dit och konstaterade att det var hittepå, och även denna gång var larmsamtalet av det mer osammanhängande slaget. När operatören frågade mannen vad som hade inträffat svarade han:

”Hejsan, jag ringer för att min granne ska bryta sig in i en Volvo, jag är inte med i väderleken längre”.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.