GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nytt koncept med kreativa aktiviteter för unga på loven

Under onsdagen den 3 november bjuder Kulturskolan och Biblioteken i Mörbylånga kommun in till Kulturonsdag – en dag fullspäckad med aktiviteter.
Mörbylånga • Publicerad 2 november 2021
Foto: Mostphotos

Kulturonsdag kommer hålla till på fritidsgården Zokker i Mörbylånga klockan 11:00-15:00, men kan man inte komma då lovar arrangörerna att det kommer fler chanser. Konceptet Kulturonsdag kommer nämligen vara återkommande även under sportlovet och påsklovet.

– Lovet är ett perfekt tillfälle för oss att bjuda in till evenemang för barn och unga, säger Pernilla Andersson, IT-bibliotekarie och representant för bibliotekets programgrupp i Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Under lovet upplever vi att många längtar efter aktiviteter. Våra evenemang är gratis vilket gör att fler har möjlighet att delta. Den här dagen kan även ge nya vänner och nya intressen tack vare att de får möjligheten att prova på olika saker.

Varje Kulturonsdag kommer ha ett speciellt tema. Det första temat är sport, vilket även är bibliotekets tema för läslovet vecka 44.

– Vi bjuder in till en skrivarworkshop som vi kallar Sporta ut ord, en saga i rörelse och en klassisk saga som ett förevenemang till sagan i rörelse. Ett annat evenemang vi bjuder in till är Bygg din egen saga. Här får barnen vara kreativa med form och färg i Kulturskolans kreativa verkstad, säger Eva Matthis, bildpedagog och kulturpedagog på Kulturskolan i Mörbylånga kommun.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.