Nytt samarbete: Anordnar träffar mellan Ölänningar och Blekingebor

Ambassadörer från Öland och Karlskrona ska träffas vid två tillfällen för att inspirera varandra, dela erfarenheter, få nya kontakter och lära känna varandras platser.
Publicerad 6 oktober 2021
Blommande bergskrabba vid en väg på Stora Alvaret på Öland. Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos
Blommande bergskrabba vid en väg på Stora Alvaret på Öland. Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Södra Ölands odlingslandskap och Örlogsstaden Karlskrona är utnämnda till världsarv av Unesco och Blekinge Arkipelag är utnämnt till biosfärområde. De tre platserna har fått egna ambassadörer, eftersom man har kommit fram till att bra marknadsföring för ett besöksmål är när människorna som bor på platsen talar gott om den. Nu ska de träffas vid två tillfällen.

Imorgon, den 7 oktober, möter ett 25-tal guider, ambassadörer och turismexperter från Blekinge upp kollegorna på Öland för att besöka Södra Ölands odlingslandskap. De ska bland annat vandra på Stora alvaret, beundra löktavlan i Ventlinge och besöka naturum Ottenby och Långe Jan.

Knappt en vecka senare, den 12 oktober, är det dags för ölänningarna att resa till Blekinge. Där blir det bland annat besök på Skärva herrgård, vandring längs ARK56, guidning i världsarvet samt besök på Marinmuseum och Blekinge museum.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.