Odlade marijuana för att ersätta ölen på kvällar och helger – så blir straffet

En man odlade marijuana i hemmet för att ersätta öl på kvällar och helger. Ett tips till polisen satte stopp för mannens odling. Nu döms mannen för narkotikabrott.
Publicerad söndag 10:00
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i april 2021 som polis fick uppgifter om att en man i 40-årsåldern från Borgholms kommun odlade cannabis i sin bostad.

Polis tog fasta på uppgifterna och gjorde en husrannsakan hos mannen. Mannen var medgörlig och släppte in polisen i bostaden. Där fann polisen torkade växtdelar i en påse på en byrå och på ett skrivbord samt en joint. I en hylla fanns en förpackning med odlingstillbehör för odling av marijuana.

Mannen medgav att han odlat cannabis och i källaren anträffades två odlingstält, fläktar och odlingslampor.

Mannen berättar att han alltid har varit intresserad av att odla grönsaker som chili och gurka. Han har en neutral inställning till marijuana och ville testa att odla. Han beställde därför frön och utrustning på nätet. Han tänkte att han kunde ersätta öl på kvällar och helger för att koppla av och ta det lugnt. I början använde han det någon gång i veckan eller månaden men att användningen senare eskalerade. Skälet till att han odlade var att han skulle kunna bruka utan att ha kontakt med langare eller organiserad brottslighet.

Efter husrannsakan slutade han med sitt missbruk. Han har insett att det var väldigt dumt.

Mannen döms för narkotikabrott. Påföljden blir villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.