Annons

Öland har landets mest nöjda besökare – i år igen

För femte året i rad så utses Öland som den destination som har landets mest nöjda besökare, enligt en undersökning av Swedish Network of Destination Management Organisations.
Öland • Publicerad 2 december 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Kajsa Sjögren

Av 40 destinationer runt om i landet så är det den avlånga, kära och omtyckta ön Öland som toppar listan över mest nöjda besökare. De tar även hem första plats för bäst atmosfär, trevligast bemötande och är den destination som flest vill åka tillbaka till.

7 345 svenskar över 18 år har frågats om sina resvanor. Svaren omvandlas till ett NPS-värde, ett lojalitetsindex som mäter benägenheten att rekommendera en upplevelse.

Annons

Öland landar på 59, vilket kan jämföras med genomsnittet som är 12 och klår sina motståndare för femte året i rad.

– Det är otroligt roligt att Öland fått så höga siffror även i år! Det är ett kvitto på att näringslivet tillsammans med våra två kommuner gör ett fantastiskt fint jobb - både när det gäller utbud, service och atmosfär. Det ger oss en bra grund för att kunna vidareutveckla Öland, säger Marcus Carlsson, tf turistchef på Ölands Turismorganisation, i ett pressmeddelande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons