Annons

Ölands djurpark åtalsanmäls efter dödsolyckan

Arbetsmiljöverket åtalsanmäler Ölands djurpark efter dödsolyckan där en arbetare blev dödad av en elandantilop, det berättar SVT Nyheter Småland.
Öland • Publicerad 9 december 2022
Ölands djurpark
Ölands djurparkFoto: Linus Gunnarsson

Sedan tidigare utreder Arbetsmiljöverket misstänkt arbetsmiljöbrott i samband med dödsolyckan i slutet av augusti i år och nu har även myndighetens jurister gjort samma bedömning av dödsfallet.

– Vi anser att straffbar överträdelse av arbetsmiljölagstiftningen inte kan uteslutas, skriver Pernilla Hansson, jurist på Arbetsmiljöverket, i ett mejl till SVT.

Annons

Tidigare har åklagare Jan Olin sagt till kanalen att en åtalsanmälan från Arbetsmiljöverket kan vara av stor betydelse för utredningen.

– Tycker de att det inte är ett arbetsmiljöbrott, kan det vara svårt för mig att driva ärendet vidare. Gör de en anmälan, är det ytterligare material som jag kan lägga till grund för mina beslut, säger Jan Olin till SVT.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons