Annons

Ölandscampingarna vittnar om en bra sommar

Sommarsäsongen för Ölandscampingarna har varit bra. Det meddelar föreningen Camping-Öland, som representerar den största delen av campingföretagarna på ön.
Publicerad 28 augusti 2023
Husbil på Öland.
Husbil på Öland.Foto: Mostphotos

I veckan samlades ett 15-tal av medlemmarna för en summering av säsongen och de kan konstatera att sommaren har varit bra.

Enligt föreningen så var försäsongen bättre än ifjol. Juli månad var i stort sett full, men augusti något sämre med sämre väder i form av storm och regn, vilket fick turister att lämna tidigare. Sammanfattningsvis var det ungefär samma beläggning som förra året, med några positiva undantag där man ökat mer.

Annons

Affärsmässigt har årets sommarsäsong varit bättre än förra året. Man vittnar om många utländska gäster som har kommit tillbaka efter pandemin med husbilar – speciellt på för- och eftersäsongen. Främst är det tyskar, danskar och holländare.

– Vädermässigt får vi nog vara nöjda, jämfört med många andra destinationer i landet. Aktiviteter på campingarna har utnyttjats mer, kommenterar Hans Gerremo, ordförande i föreningen Camping-Öland, och fortsätter:

– Sammanfattningsvis är alla nöjda med sommarsäsongen!

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons