Annons

Ölandschoklad tar över grannen

Artisten Ken Ring visade intresse för Våfflerian – istället blev det grannen Ölandschoklad som slog till.
Publicerad 14 februari 2022
Hamnplan i Färjestaden.
Hamnplan i Färjestaden.Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

I maj 2020 stod Tomas och Charlotta Begic på soldäcket och presenterade konceptet till sin nya verksamhet Våfflerian på hamnplan i Färjestaden. Efter två säsonger valde man att lägga ut verksamheten till försäljning.

– Det är på grund av familjeangelägenheter som vi säljer. Restaurangen har gått jättebra och vi har haft två superbra säsonger som vi är väldigt nöjda med, berättade Charlotta Begic för KalmarPosten.

Annons

Där och då var det även på tal om att artisten Ken Ring var intresserad av att köpa Våfflerian. Det rann dock ut i sanden och det blev istället närmsta grannen Ölandschoklad som slog till, det skriver Barometern.

– Inget annat är satt än men rent spontant kan jag tänka mig att vi troligtvis bygger en glassbar på den sidan. Det är många badande gäster på just den sidan, säger Magnus Bremefors, till tidningen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons