GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öländsk teaterförening firar 40-årsjubileum

Föreningen Theatre Fruticosa firar 40 år i år.
Publicerad 6 juli 2022
Årets ensemble. Stående från vänster: Moa Almljung, Simon Almljung, Joar Jansson, Mari Almljung och Andreas Jönsson. Längst fram: Tina Wiede, Magdalena Davidsson, Elsa Almljung, Linda Almljung och Martin Olsson.
Årets ensemble. Stående från vänster: Moa Almljung, Simon Almljung, Joar Jansson, Mari Almljung och Andreas Jönsson. Längst fram: Tina Wiede, Magdalena Davidsson, Elsa Almljung, Linda Almljung och Martin Olsson.Foto: Simon Almljung/Pressbild

Ordförande Mikael Ahlberg var en av dem som år 1982 var med och startade föreningen. Sedan dess har de underhållit massvis av ölänningar och besökare med farser och bygdespel.

Mikael Ahlberg syns ofta själv i ensemblen men har i år valt att enbart finnas med i manusgruppen. Tillsammans med resten av föreningen ser han till att det vartannat år finns en helt ny bygdekomedi som sedan spelas under två somrar och tio föreställningar på Himmelsberga bygdegård.

Årets föreställning heter "Vilken tavla!?"och kretsar runt en tavla och en önskan att få egna telefoner till byn där komedin utspelar sig.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.