Öländska campingar investerar för 65 miljoner: ”Ser positivt”

Camping Ölands 22 medlemmar rustar stort inför årets säsong. Medlemmarna bygger, renoverar och utvecklar för omkring 65 miljoner kronor.
– Bokningsläget är lite starkt som ifjol. Vi ser positivt mot en bra säsong, säger Hans Gerremo, ordförande i Camping-Öland.
Publicerad 22 mars 2023
Hans Gerremo
Hans GerremoFoto: Agnes Aronsson

Camping Öland är en sammanslutning av 22 av Ölands campingplatser där man tillsammans samarbetar för att göra Öland till den bästa möjliga campingdestinationen.

Det satsas nu stora pengar av medlemmarna inför den kommande säsongen. Camping Öland berättar att det kommer att läggas 22 miljoner kronor på solceller, 20 miljoner på nybyggnation och renovering av servicehus samt 23 miljoner på diverse renoveringar av hus och aktivitetsanläggningar.

– Normalt ligger siffran på runt 40 miljoner om året. Det som sticker ut är att man klämmer till med solcellsbiten. Det blir bättre för våra gäster, bidrar till hållbarhet och samtidigt som vi får ner våra elkostnader. Det är en win-win, säger Hans Gerremo, ordförande i Camping-Öland.

Husmontage av servicebyggnad på Grönhags Camping den 22 mars 2023.
Husmontage av servicebyggnad på Grönhags Camping den 22 mars 2023.Foto: Hans Gerremo

De största investeringarna sker på Böda Sand, Lundegårds Camping samt Grönhags Camping.

Öland klarade sig bra under pandemin med att kunna erbjuda utomhusaktiviteter och möjlighet till semester där det var lätt att hålla avstånd till andra människor. Begreppet ”hemester” har vuxit sig stark och ett lågt värde på kronan får folk att stanna kvar i Sverige under semestern.

– Vi ser att trenden med att stanna i Sverige håller i sig. Man bygger ut sommarstugor, köper husvagnar och reser runt i landet. Bokningsläget är lite starkt som ifjol. Vi ser positivt mot en bra säsong.

Solnedgång i Köpingsvik från sommaren 2022.
Solnedgång i Köpingsvik från sommaren 2022.Foto: Hans Gerremo
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.