Annons

Öländska profiler bjuder på digital after work

I en ny satsning från de båda kommunerna och turismorganisationen vill man lyfta fram det kulinariska Öland.
Publicerad 1 juni 2021
Foto: Mostphotos

”Öländsk after work” är namnet på programserien som drar igång på onsdag, den 2 juni. Programledare är Sven Ekberg, som i första avsnittet är hemma och hälsar på stjärnkocken Karin Fransson i hennes trädgård i centrala Borgholm.

”Det kommer att handla om mat och trädgård, ett Ölandsprogram med vårens och försommarens alla dofter och smaker. Vi vill bjuda på matglädje. Öland som ett kulinariskt resmål och den växande matturismen kommer vi också att prata om”, berättar Sven Ekberg i ett pressmeddelande.

Karin Fransson (foto: Daniel Hertzell) och Sven Ekberg (foto: Pressbild)
Karin Fransson (foto: Daniel Hertzell) och Sven Ekberg (foto: Pressbild)
Annons

I första programmet medverkar även matskribenten Anna Sjögren, som pratar surdegar, Ölandsvete och öländsk brödhistoria. Matlagnings- och odlingstips utlovas.

”Öländsk after work” kan ses i spelaren här nedan eller här på Youtube. Länkar återfinns även på borgholm.se, på Ölandskommunernas facebooksidor och på Ölands turismorganisations Linkedin.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons