GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Öländskt äldreboende bygger växthus: ”Viktigt för hälsan och välbefinnandet”

Ett växthus håller just nu på att byggas på innergården hos vård- och omsorgsboendet Ekbacka i Borgholms kommun.
Publicerad 15 maj 2022
Foto: Borgholms kommun

Planen är att även fler delar av utemiljön runt boendet ska göras inspirerande och varierande över säsongerna.

”Forskning visar att odling är viktigt för hälsan och välbefinnandet. Många av våra äldre har odling som ett intresse och fler kan säkert inspireras av det här fina växthuset”, skriver kommunen på sin hemsida.

Allt ska tillgänglighetsanpassas så att det blir lättframkomligt för de äldre. Det är socialförvaltningen på Borgholms kommun som sökt och fått medel efter en satsning som regeringen gjort på ökad trivsel på landets äldreboenden.

Växthuset är planerat att invigas den 25 maj.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.