Annons

Ölänning döms till fängelse för tre våldtäkter

En man i 25-årsåldern från Öland döms för tre fall av våldtäkt.
Publicerad 1 september 2023
Kalmar tingsrätt.
Kalmar tingsrätt.Foto: Hedda Ottestam

De tre våldtäkterna har skett i Kalmar län. Den första på hösten 2021. Mannen våldtog en kvinna som var nyförlöst och som han var i en relation med. Han orsakade henne så stor smärta att hon svimmade.

Året efter våldtog mannen en annan kvinna vid två olika tillfällen. Våldtäkterna skedde på hösten 2022. Vid den ena våldtäkten ska mannen ha tryckt en kudde över ansiktet på kvinnan så att hon fick andnöd.

Annons

Mannen nekade till brott. Hans teori var att kvinnorna pratat ihop sig för att hämnas för att han har varit otrogen. Tingsrätten anser att det inte finns något som tyder på att kvinnorna skulle ljuga för att hämnas, dessutom har flera vittnen uppgett att de uppfattar målsägandena som ärliga.

Mannen döms nu för tre fall av våldtäkt. Påföljden bestäms till fem års fängelse. Han ska även betala 140 000 kronor respektive 215 000 kronor i skadestånd till de två kvinnorna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons