GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Premiär idag!

Ölänning spelar i ny skräckserie med Jocke och Jonna

Thomaz Ransmyr som bor i Mörbylånga är nu högaktuell som skådespelare i skräckprogramserien "Hide and Seek", vars andra säsong har premiär på Discovery+ under fredagen. Det är radarparet och YouTube-kändisarna Jocke & Jonna Lundell som ligger bakom serien.
Publicerad 29 oktober 2021
Thomaz Ransmyr sittande i läkarstolen i mitten. Foto: Privat. Jonna och Joakim Lundell. Fotograf: Linus Hallsénius, Dplay och Kanal 5
Thomaz Ransmyr sittande i läkarstolen i mitten. Foto: Privat. Jonna och Joakim Lundell. Fotograf: Linus Hallsénius, Dplay och Kanal 5

Thomaz Ransmyr medverkar i skräckserien ”Hide and Seek” i rollen som Marius Nielsen - en bortglömd psykpatient som en galen läkare experimenterar på.

– Att skrämma skiten ur folk är faktiskt jätteroligt. Det är ju en hel del ganska kända människor, både äldre och yngre, som medverkar och det ska bli väldigt spännande att se det färdiga resultatet! Det är en skräckserie, men med en blandning mellan skådespel och kändisar som är med och tävlar. De kommer in i en stor byggnad och så upptäcker de till sin fasa att det redan finns varelser och folk som bor där. Och då är jag en av dem, berättar Thomaz Ransmyr.

Som en gammal skräckfantast var det klockrent för Thomaz att återvända till skådespeleriet i just en sådan här serie, som dessutom spelades in nattetid på ett gammalt sanatorium i mörkaste Småland.

– Det är lite speciell känsla att spela in där med tanke på att det är ett riktigt gammalt sjukhus som står mitt i skogen. Det är Målilla sanatorium, och det känns kul att det kom till användning så här.

Thomaz Ransmyr från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek".
Thomaz Ransmyr från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek".Foto: Privat

Thomaz ”vardagsjobb” har han på Kalmar slott, där han bland annat är guide. Tidigare har han haft de omdiskuterade fotoutställningarna "Skinnskallar - från Jamaika till Öland" och "Fula Öland". Han har även skapat diktmusik i avantgarde- och punktakt ihop med musiker från flera olika länder, samt medverkat i länspoesiboken "Körverk" som fått mycket uppmärksamhet. Han driver dessutom en liten alternativbutik i Mörbylånga för att förse Ölänningarna med lite subkultur. Thomaz har många strängar på sin lyra, med andra ord.

– Jag har också varit guide på Eketorps Borg i flera år. Det är också en typ av skådespel, men det var väldigt skönt att få återvända till den här typen av skådespel efter många år av att inte syssla med skådespeleri på det sättet alls, säger Thomaz och fortsätter,

– Programmet är ju Jockes idé. Han har tydligen haft ett program innan som heter ”Sveriges största kurragömma” och detta är en vidareutveckling av det och Jocke och Jonna är själva med i programmet. Så vi försöker skrämma dem också.

Hide and Seek - Jonna och Joakim Lundell. Fotograf: Linus Hallsénius, Dplay och Kanal 5
Hide and Seek - Jonna och Joakim Lundell. Fotograf: Linus Hallsénius, Dplay och Kanal 5

Lyckades ni?

– Jajamensan!

Under inspelningstiden som pågick i 1,5 vecka i februari inträffade en del oförklarliga fenomen, berättar Thomaz.

– Under inspelningen av en scen släcktes alla lampor i takt en efter en. Folk var lite uppspelta efter det. Själv var jag i en sal ensam på en våning och jag visste att det inte var någon annan där. Jag satt i en sjukhussäng och tog en bild på mig själv och skulle testa en ett sätt att skrämmas på inför inspelningen. Helt plötsligt är det någon som säger ”pssst” jättenära mig. ”Är det någon här, frågade jag?”, men fick inget svar. Jag gick runt hela våningen men det var ingen där, så vi har nog inte helt ensamma. Det var lite läskigt på riktigt faktiskt. Vi var där för att skrämma folk men istället var det vi som blev skrämda.

3 bilder
Thomaz Ransmyr från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek". Foto: Privat
Hide and seek - Jonna och Joakim Lundell. Fotograf: Linus Hallsénius, Dplay och Kanal 5
Thomaz Ransmyr i mitten, från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek". Foto: Fred Andersson
Thomaz Ransmyr från inspelningen av Jocke och Jonna Lundells skräckserie "Hide & Seek". Foto: Privat
Hide and seek - Jonna och Joakim Lundell. Fotograf: Linus Hallsénius, Dplay och Kanal 5
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.