unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Livsstilarrow-down
  3. Kultur & Nöjearrow-down
  4. Familjarrow-down
  5. Sport
  6. E-tidning
  7. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Ölänning vann internationell fototävling

Ölänningen Emelie Petersson tog ett fotografi från Gettlinge gravfält som ligger i södra Ölands odlingslandskap. Fotografiet vann den internationella fototävlingen Baltic Sea World Heritage photo contest.
Emelie Petersson och projektledaren Lars Wellin vid prisutdelning på torget i Mörbylånga.
Emelie Petersson och projektledaren Lars Wellin vid prisutdelning på torget i Mörbylånga.
Foto: Pressbild

Emelie är född och uppvuxen i Södra Möckleby men är numera bosatt i Ideboås i Uppvidinge kommun.

Torsdagen den 17 september fick Emelie ta emot diplom och en påse med lokalproducerade produkter från södra Öland. Prisutdelningen skedde på torget i Mörbylånga.

– Det är fantastiskt kul att få vinna. Det var väldigt många bra bilder från alla världsarven och från Öland. Jag är glad att det var min bild som juryn fastande för, säger Emelie Petersson.

Vinnarbilden från Gettlinge gravfält.
Vinnarbilden från Gettlinge gravfält.
Foto: Emelie Petersson

Vinnarbilden kom till genom att Emelie kvällen innan körde hem en lastbil åt sin pappa.

– När jag kör förbi Gettlinge gravfält är det dimma och månljus. Då tänkte jag att det hade varit en häftig bild imorgon när solen går upp. Det brukar bli fantastiska soluppgångar med dis på morgonen, nästan lite trolskt. Jag ställde klockan tidigt, åkte bort och fotade från olika vinklar och vrår. Då fastnade jag just för att ta bilden genom gravarna med kvarnen i bakgrunden. Det blev som jag hade tänkt mig.

Fotografiet som Emelie tagit är inte redigerat någonting i efterhand.

– Jag är inte så förtjust i att peta och redigera i datorn, jag gillar att redigera direkt i kameran och fånga bilden i ögonblicket.

Fototävlingen arrangerades via Interreg South Baltic EU-projektet DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets.

Klicka här för att se de övriga bidragen.

DUNC, Development of UNESCO Natural and Cultural assets

DUNC är ett projekt där flera världsarv runt södra Östersjön samarbetar för att kreativt utveckla sina platser. Bland annat ska man utbilda ambassadörer och utveckla nya produkter och tjänster. Siktet är inställt på att bidra till en ökad turism på ett hållbart sätt, och ge dem positiva upplevelser av världsarven.