Annons

Ölänning vann miljonvinst: ”Trodde knappt det var sant”

I lördags fick en 40-årig man från Färjestaden anledning att fira ordentligt, han blev nämligen 2,9 miljoner rikare.
Publicerad 28 september 2020
Foto: Roland Magnusson/Mostphotos

I septembers sista Eurojackpotdragning lyckades Färjestadenbon att pricka in fem rätt och kammade hem nästan 2,9 miljoner kronor.

– Bubblorna var upphällda och chocken höll på att landa när jag nådde vinnaren. Glädjen smittade verkligen av sig och det blev ett mycket trevligt samtal, berättar Liselotte Fondelius, Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör.

Annons

Raden som gav miljonvinsten bygger på födelsedata och vinstsumman för fem rätt blev 2 874 499 kronor. Vinnaren har spelat samma rad i cirka ett år, som han bara några veckor sedan funderade på att ändra. Han fortsatte dock samma rad och när han på lördagen rättade sin rad kunde han knappt tro att det var sant.

– Jag trodde ju knappt det var sant, att det var bugg i systemet. Så tvekade vi på raden för ett tag sedan. Vilken tur att vi inte gjorde något åt den. Jag ringde min sambo och berättade om vinsten, hon trodde ju inte på mig. Men nu är vi hemma och har tittat på den rätta raden tillsammans, säger vinnaren till Svenska Spel.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons