Ölänningen Ebba, 23, är med i Halv åtta hos mig

Den här veckan är Halv åtta hos mig på Öland. ”Jag har aldrig fått så här mycket reaktioner på något jag har gjort tidigare”, säger Ebba Andersson.
Publicerad 18 augusti 2020
Jompan, Richard och Ebba.
Jompan, Richard och Ebba.Foto: tv4/privat

Halv åtta hos mig är tv4-programmet där fyra personer turas om att bjuda hem de andra på middag. Efteråt betygsätts värden av sina gäster och den som fått högst betyg när veckan är över vinner 15 000 kronor.

Den här veckan är Halv åtta hos mig på Öland och en av Ölänningarna som är med är Ebba Andersson. Hon bor med sin pappa och bror på Lenstad station, som är en gammal tågstation.

– Min bästa kompis anmälde mig. Hon sa ingenting om det till mig och när de ringde mig från produktionen efter jobbet fick jag världens chock. Men jag blir taggad av att göra sådant som folk säger att de inte vågar, så mitt svar blev ”det är klart att jag är med!”.

I programmet bjöd Ebba de andra deltagarna Jompen, Richard och Lotta på kycklinggryta och ”snurrig cheesecake”, bland annat.

– Överlag är jag väldigt nöjd med hela dagen. Jag är glad att jag ens tog mig igenom den, för jag hade ju ingen aning om hur det skulle gå till. Men jag brände ingenting och inget försvann, så det gick enligt plan.

Ebba Andersson.
Ebba Andersson.Foto: Privat

Ebba har till vardags hand om onlinehandeln på Kvantum i Färjestaden. Hon är 23 år och gillar att resa, rida och umgås med vänner. 2017 flyttade hon till Nya Zeeland för att jobba med hästar.

– Jag har egentligen inte lagat mycket mat i mitt liv. När jag flyttade till Nya Zeeland blev jag tvungen att laga mat själv. Därefter startade mitt intresse och jag insåg vad det finns för många olika saker att köpa som man kan laga mat med. Jag har testat mig fram matmässigt i och med att jag rest mycket. Det har blivit ett intresse nu.

Har du någon favoritmat?

– Jag älskar asiatisk mat, men det vågade jag inte laga om det skulle vara någon kroppkakefantast som helst äter isterband till förrätt, skämtar Ebba.

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan?

– Jag har aldrig fått så här mycket reaktioner på något jag har gjort tidigare. Alla har varit glada och tyckt att jag gjort bra ifrån mig. Det är en stor, rolig grej och det är inte många som får uppleva det.

Foto: tv4

Hur var det att sitta ner och äta middag med tre främlingar?

– Mycket bättre än jag trodde det skulle vara. Innan funderade jag på vad man skulle prata om och vilka de var, men det föll sig naturligt och det var inga jobbiga stunder. Allt funkade jättebra.

Avsnitten från Öland sänds måndag till torsdag den här veckan på tv4 och de finns även att ta del av på tv4play, men spelades in i början av maj i år.

Har ni deltagare fortfarande kontakt?

– Vi har bytt telefonnummer och jag ska se finalen med Jompen. Vi alla ska träffas på fredag och gå ut och äta och dricka lite vin. Jag tror att vi ska till Skansen här i Färjestaden, för det blev en mittpunkt för oss. Richard ska hämta upp oss i raggarbilen. Det ska bli jättetrevligt.

Slutligen har Ebba Andersson en uppmaning.

– Om din kompis anmäler dig, tacka inte nej, för det var verkligen superkul. Bara gör det, om du får möjlighet!

Foto: tv4
Foto: tv4
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.