Omsorgstagare får smarta lås på dörren

Borgholms kommun kommer att montera smarta lås på entrédörrarna hos alla omsorgstagare med hemtjänst eller trygghetslarm.
Publicerad 8 september 2021 • Uppdaterad 9 september 2021
Ett vanligt nyckellås där uppe och ett digitalt smartlås under som hemtjänstpersonalen kan använda för att öppna dörren.
Ett vanligt nyckellås där uppe och ett digitalt smartlås under som hemtjänstpersonalen kan använda för att öppna dörren.Foto: Pressbild

Med smartlås behöver hemtjänstpersonalen bara ha med sig och hålla reda på en enda digital nyckel, istället för att ha en nyckel till varje dörr.

För omsorgstagaren kostar det inget extra och det smarta låset kompletteras med ett nyckellås som omsorgstagaren kan använda som vanligt.

”Vi vill öka säkerheten och tryggheten för våra äldre samtidigt som den här satsningen innebär en betydligt enklare nyckelhantering för våra medarbetare”, säger socialförvaltningens enhetschef Ewa Karlzon i ett pressmeddelande.

Det smarta låset och den digitala nyckeln är inställda så att endast behörig personal ska kunna komma in.

Montering sker i september och oktober.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.