Annons

Östersjödagen firas i Färjestaden

Östersjön ska firas i helgen. Detta gör man i år genom att hålla Östersjödagen i Färjestaden.
Publicerad 1 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Östersjödagen är en årlig festdag som ordnas för att fira havet. I Kalmar län uppmärksammar länsstyrelsen dagen i Färjestaden, där både skolor och allmänhet bjuds in till bland annat snorkling, tipspromenad och fågelskådning.

Syftet med dagen är inte bara att fira Östersjön, utan också att öka kunskaperna om havets mångskiftande natur, kultur och historia.

Annons

– I år har vi lagt skolaktiviteterna på en egen dag. Det gör vi för att kunna ägna barnen där extra mycket tid och uppmärksamhet. Så skolorna är välkomna på förmiddagen den 1 september och allmänheten den 2 september, säger Stina Nilsson, biträdande naturumföreståndare i naturum Trollskogen i ett pressmeddelande.

Östersjödagen

Lördagen den 2 september mellan kl. 11.00 och 15.00 är alla välkomna att träffa länsstyrelsen, naturum Ottenby, naturum Trollskogen, Ölands naturskyddsförening, Borgholms kommun och Borgholms Energi AB på hamnplanen i Färjestaden.

Är du över åtta år och har med dig badkläder och handduk kommer du att kunna vara med och snorkla och uppleva allt liv som finns alldeles under ytan.

Snorkeläventyret kan man delta i vid två tider; 11.30 och 13.30. Övriga programpunkter är fågelskådning med guide, tipspromenad, skräpplockning, 3-kamp och filmvisning. Allt detta sker löpande under dagen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons