Ovanligt mycket fylla i Kalmarnatten: Skytteltrafik till polishuset

Natten i Kalmars nöjesliv var stökigare än en vanlig fredagsnatt menar Kalmarpolisen.
”Polisbilarna har kört i skytteltrafik mellan Kvarnholmen och polisstationen för att hämta omhändertagna personer.”
Kalmar • Publicerad 15 oktober 2022
Polisen i Kalmar hade ovanligt mycket att göra för en fredagsnatt mitt i månaden.
Polisen i Kalmar hade ovanligt mycket att göra för en fredagsnatt mitt i månaden.Foto: Thomas Möller/Mostphotos

Polisen Kalmar Öland skriver på sin Facebooksida att de har haft betydligt mer att göra än en vanlig fredag mitt i månaden.

Många har omhändertagits för fylla och flera av de som tagits om hand har inte velat följa med frivillig.

”Ett stort antal personer har omhändertagits för sin berusning och för flera av dem har det kombinerats med misstanke om våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman”, skriver polisen på Facebook.

Patrullerna har fått köra skytteltrafik mellan Kvarnholmen och polishuset hela natten för att hämta omhändertagna personer.

”Ett nattpass en fredag till lördag mitt i månaden brukar sällan vara spektakulär, men denna natten har inte bjudit på en lugn stund.”

Kalmarposten har sökt jourhavande förundersökningsledare på Kalmarpolisen utan svar.

Men enligt Dagens Kalmar har en kvinna i 30-årsåldern anmält för att han misshandlat en man i 25-årsåldern utanför Max på Trädgårdsgatan i centrala Kalmar.

Polisen ska ha fått larmet runt halv ett på natten till lördag. En man i 25-årsåldern uppger att han blivit slagen av en kvinna som han känner sedan tidigare. Mannen ska inte ha fått några synliga skador.

”Ett nattpass en fredag till lördag mitt i månaden brukar sällan vara spektakulär, men denna natten har inte bjudit på en lugn stund.”
Polisen på Facebook
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.