Övergivet vandrarhem blev eftertraktade lägenheter

I juli förra året började renoveringen av det gamla Sockerbrukets kampanjehem på Bruksgatan 1 i Mörbylånga. Nu, ett år senare, har Martin Rosén och Niko Saber rott projektet i hamn och 16 nya bostadsrätter står klara.
– Vi sålde slut på fyra dagar, säger Martin Rosén.
Publicerad 14 juli 2021
Niko Saber och Martin Rosén
Niko Saber och Martin RosénFoto: Privat

Det gamla kampanjehemmet var först arbetsbostäder för de som jobbade på sockerbruket. Det blev senare ett vandrarhem, men har sedan många år stått övergivet. Nu har Martin Rosén och Niko Saber, Visions By Rosén och NS Fastigheter, förädlat den gamla byggnaden redo för framtiden.

– Det fanns en stor potential i huset. Det är ett hus med mycket själ med en fantastiskt trädgård som har levt sitt eget liv, säger Martin Rosén.

Till en början fick Martin och Niko en del kommentarer om att det aldrig kommer att fungera med att bygga bostadsrätter i Mörbylånga. Men Martin och Niko kunde ge svar på tal relativt omgående.

– Vi sålde slut på fyra dagar. Det är en fin blandning med sommarboenden och personer som snart når pensionsåldern. Vi vill delvis bevisa att det går att göra något sådant här på södra Öland. Det är genuint och inte lika exploaterat som andra delar av ön.

Foto: Privat

Det är inte omöjligt att duon ger sig i kast med fler projekt framöver.

– Vi hoppas båda två att hitta något kul framtida projekt. Vi behöver bara sova en vecka och sedan kan vi köra igen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.