Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Överträdde kontaktförbud upprepade gånger - man fälls

Vid ett mycket stort antal tillfällen ringde mannen till kvinnan och skickade meddelanden via olika plattformar. Ett kontaktförbud fick honom inte att upphöra.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Angel Nieto/Mostphotos

Ofredandet pågick under juli 2019, då 19-åringen ringde ett stort antal samtal och skickade mängder av meddelanden till kvinnan på södra Öland.

Detta var inte önskvärt och 19-åringen förbjöds av domstol att försöka kontakta kvinnan. Trots det fortsatte han skicka meddelanden till henne, vilket resulterade i åtal för brott.

Den nu 21-årige mannen fälls för ofredande och överträdelse av kontaktförbud vid åtta tillfällen. Straffet blir villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Han ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor.

Läs mer