GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

På lördag är det miniguidernas dag i Ottenby

På lördag är det dags för mellanstadieeleverna på Alunskolan att hålla i guidade turer där besökarna får lära sig mer om fladdermöss, orkidéer, Ottenby lund och världsarvets åkrar och byar. Det avslutas med vernissage av de yngre eleverna från förskoleklass till årskurs tre, som har gjort en utställning om fladdermöss.
Publicerad 18 maj 2022
Fyren Långe Jan. Foto: Pressbild
Fyren Långe Jan. Foto: Pressbild

Utställningen visas i naturums samlingssal och invigs av länsrådet Ylva Mannervik.

– I år har vi haft stort fokus på fladdermöss och jag ser verkligen fram emot att se utställningen de yngre eleverna gjort. Och att lyssna på guidningarna som de äldre kommer hålla i. Guidningarna om Ottenby lund och Orkidéer ska bli intressanta att lyssna på. Jag är helt säker på att de tagit fram massa spännande fakta jag kommer kunna använda i mina egna guidningar, berättar Ida Hansson, naturumföreståndare i Ottenby, i ett pressmeddelande.

Det är världsarvssamordnare Emma Rydnér från Mörbylånga kommun och Ida Hansson från naturum Ottenby som tillsammans med eleverna på Alunskolan i Södra Möckleby har genomfört projektet Miniguider. Att vara guide för en dag blir en spännande upplevelse för eleverna.

– Kul att få jobba med att berätta för andra vad vi har tagit reda på och läst om. Kommer bli nervöst men kanske lite kul ändå, att berätta för andra, säger en av Miniguiderna från Alunskolan i Södra Möckleby i ett pressmeddelande.

Upplägget för lördagen den 21 maj:

Start på Norra lundparkeringen klockan 11.

Tre av dagens guidningar genomförs här i södra Ottenby lund. Ämnena är: Ottenby lund, fladdermöss och orkidéer.

Klockan 12 fortsätter vi nere på Ölands södra udde. Då kommer guidningarna handla om Världsarvets byar och Världsarvets åkrar.

Klockan 12.30 invigs utställningen om fladdermöss som eleverna gjort. Den invigs av länsrådet Ylva Mannervik.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.