Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Påverkad man skulle fira midsommar på Öland - tyckte polisen var otrevlig

Hur han hade fått i sig amfetamin hade 20-åringen ingen aning om.
Ibland är midsommar på Öland sol och smarriga jordgubbar, ibland knark och otrevliga poliser. Arkivbild.
Ibland är midsommar på Öland sol och smarriga jordgubbar, ibland knark och otrevliga poliser. Arkivbild.
Foto: Mikaeldamkier/Mostphotos

Den unge mannen från Uddevalla och hans kompis hade lagom hunnit komma fram till den öländska campingen då de mötte en polispatrull.

”Polisen var väldigt otrevlig och det kändes som att polisen redan hade bestämt sig för att han hade gjort något fel”, förklarade 20-åringen för rätten. Polisen hävdade att han visade tydliga tecken på narkotikapåverkan, men han hade inte tagit något.

Att analysen senare visade att han trots allt var påverkad av amfetamin har han ingen förklaring till. Kanske hade någon smugglat ned knark i hans glas när han var ute i Uddevalla helgen före, även om han inte hade märkt av något. Den teorin är ”varken rimlig eller konkretiserad”, enligt Kalmar tingsrätt.

Kanske var det hans receptbelagda medicin som påverkat resultatet, föreslog 20-åringen. Men nej, den medicinen innehåller inte amfetamin meddelar ehälsomyndigheten.

Att han brukat kokain under en utekväll i Göteborg ett halvår tidigare har han däremot erkänt.

För de två fallen av ringa narkotikabrott har nu 20-åringen dömts till tämligen dryga böter. 110 dagsböter a 200 kronor ger en nota på 22 000 kronor.

Läs mer