Annons

Påverkad och beväpnad med batong vid bråk – ung man döms

I juni förra året blev polis kallade till ett pågående slagsmål i Borgholm. Nu döms en ung man för ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud.
Publicerad 26 juni 2022 • Uppdaterad 27 juni 2022
Foto: Agnes Aronsson

En polis som kallades till slagsmålet säger i förhör att en person var väldigt uppretad på platsen. Personen, en man i 20-årsåldern, togs åt sidan och berättade att någon bråkat med en anhörig till honom.

Vid kontroll av mannen visade det sig att han hade en expanderbar batong i sin jackficka och en cannabisjoint i ett cigarettpaket. I polisens pm beskriver man att den une mannen var utåtagerande och var tvungen att läggas ner på marken och beläggas med handfängsel.

Annons

Den unge mannen säger att batongen inte var hans. Han fick den sträckt till sig av någon och han visste inte vad han skulle göra av den så han stoppade den i fickan. Gällande jointen i cigarettpaketet förklarar han det med att han tog fel cigarettpaket som låg på bordet vid en fest som han närvarat vid.

Tingsrätten menar att den unge mannen är motbevisad och att hans uppgifter framstår som en efterhandskonstruktion.

Påföljden blir dagsböter på 50 om 50 kronor, totalt 2 500 kronor.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons