Perioden med coronaväktare förlängs igen

Det vistas mycket folk i Borgholm nu under sommaren och kommunen har valt att anlitat väktare som ska påminna om att hålla avstånd under pandemin. Nu förlängs avtalet med en fjärde vecka.
Publicerad 31 juli 2020
Foto: Borgholms kommun

Väktarna var på plats under vecka 29 och 30, och sedan förlängdes avtalet med vecka 31. Nu blir det ytterligare en vecka, meddelar Borgholms kommun. Arbetet under vecka 32 kommer fortskrida som tidigare. Väktarna går runt på välbesökta platser för att påminna om att hålla avstånd. Deras insatser riktas mot centrala Borgholm, men de har även varit på plats på kommunala badplatser vid behov.

– Det här är en uppskattad och effektiv åtgärd som minskar trängseln och ökar tryggheten. Eftersom vi har många besökare även denna vecka fortsätter vi med väktare även nästa vecka. Det är viktigt att vi inte slappnar av, vi måste alla hjälpas åt att hålla avstånd och eliminera risken för smittspridning, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Väktarna är på plats från onsdag till lördag mellan klockan 16.00 och 23.00 och har även arbetat förmiddag då det varit trångt i staden.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.