Pirr och längtan efter skratt – premiär för Ölandsrevyns turné

12 år efter att Ölandsrevyn först klev upp på scen vankas det för ännu en premiär när revyn sätter upp ”Ölandsrevyn går mot strömmen”.
– Vi hade ett tapp förra året i och med pandemin, så vi hoppas på att publiken ska hitta tillbaka till oss, säger revypappan Jonas Rydeberg.
Öland • Publicerad 3 februari 2023
Under onsdagen hade revyn genrep inför publik. I dag, fredag, sätter revyn igång sin Ölandsturné.
Under onsdagen hade revyn genrep inför publik. I dag, fredag, sätter revyn igång sin Ölandsturné.Foto: Monika Ragnarsson

Efter att ha skrivit sketcher och repeterat sedan i höstas är det äntligen dags för revygänget Birger Wadsten, Caroline Johansson, Mie Johansson, Nicklas Elgan, Anita Dehlin, Jonas Rydeberg och Jan Kerbosch att riva av årets revy.

Under namnet ”Ölandsrevyn går mot strömmen” tas händelser från ön upp på ett humoristiskt sätt med glimten i ögat.

– Vi försöker slå ner på det som hänt på Öland. Vi tar upp kriget och skojar om att det inte finns några skyddsrum på Öland och så blir det såklart sketch om elpriserna, säger revypappan Jonas Rydeberg som skrivit flera av sketcherna i år.

Under namnet ”Ölandsrevyn går mot strömmen” tas händelser från ön upp på ett humoristiskt sätt med glimten i ögat.
Under namnet ”Ölandsrevyn går mot strömmen” tas händelser från ön upp på ett humoristiskt sätt med glimten i ögat.

Genrepetition framför publik är avklarad, nu återstår dagens premiär i Ladan i Färjestaden som gänget spelar i under helgen.

– Genrepet gick jättebra och folk skrattade gott. Det känns som att våra nummer sitter och nu är det dags att köra igång på riktigt. Det är i stort sett är det slutsålt inför fredag, omkring 100 personer kommer och kollar, säger Jonas.

– Vi är spända allihopa inför premiären, fortsätter han.

Efter helgens föreställningar i Färjestaden sätter revyn upp sketcherna på flera hembygdsgårdar på ön. Bland annat i Borgholm och Runsten.

– Vi ger oss ut på turné till den 24 februari, men är det populärt och folk vill komma och kolla är vi öppna för att hålla igång längre än så.

– Vi hade ett tapp förra året i och med pandemin, så vi hoppas på att publiken ska hitta tillbaka till oss.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.