Annons

Podcast om cancer får folkhälsopris

På måndagsförmiddagen den 18 januari delades Mörbylånga kommuns folkhälsopris 2020 ut. Podcast om cancer prisades.
Publicerad 21 januari 2021
Anna Wahlstam Victoria VestmanFoto: Sara Jonasson

Årets vinnare är podcast-duon Victoria Vestman från Algutsrum och Anna Wahlstam från Kalmar, som båda har erfarenhet av att ha haft cancer.

Duon berättar i sin podcast ”Vi ÄR inte cancer” om sina erfarenheter av cancern både ur ett kroppsligt och själsligt perspektiv. De berör även anöhörighetsperspektivet, relationer, kost, sjukskrivning och sorg men även glädjen över livet.

Annons

”I ett lätt format, både via podcast och Instagram, fångar Victoria och Anna upp man som kvinna, ung som äldre och ger hopp och glädje i ett annars tungt ämne och bidrar därmed till öka folkhälsan”, skriver Mörbylånga kommun i sin motivering.

I ett tidigare reportage i KalmarPosten berättade duon mer ingående om sin podcast.

– Den handlar om vår erfarenhetsbaserade kunskap av att ha haft cancer, vad den har gjort med oss, format om oss både kroppsligen och själsligen. Vår identitet är inte en sjukdom eller diagnos, det har hänt oss och vi kom ut tvättade och ärrade av cancer, men starka, beskriver de båda.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons