Annons

Polis larmades om vinglande bil på Ölandsbron – man anhållen

Under måndagskvällen vid 22-tiden larmades polis av en uppringare som följt efter en vinglande bil. Med hjälp av tipset kunde mannen senare anhållas misstänkt för rattfylleri.
Kalmar/Öland • Publicerad 22 februari 2022
Foto: Robert Sandell/Mostphotos

Det var på högbrodelen som en privatperson fick syn på en vinglande bil och larmade polisen. Därefter följde bilisten efter bilen för att polisen skulle kunna hitta den.

– Det var ett snabbt larm. Från att vi fick samtalet vid 22-tiden fick vi stopp på bilen elva minuter senare. Det är tack vare att bilisten körde efter och larmade som vi kunde få stopp på bilen så snabbt, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd.

Mannen, som är i 30-årsåldern, uppmätte 0,96 promille alkohol i blodet och misstänks däför för rattfylleri. Då mannen är utländsk medborgare blev han även anhållen.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons