Annons

Polisen: Lugn inledning på midsommarfirandet

Förutom försök till stöld i en kraftstation, några anmälningar om bråk och fylla, så rapporterar polisen på Öland och i Kalmar om en lugn inledning på midsommarfirandet.
Öland/Kalmar/Emmaboda • Publicerad 24 juni 2022
Polisen i Kalmar län rapporterar om en lugn natt som inledning på midsommar. Men två personer försökte göra inbrott vid en kraftstation.
Polisen i Kalmar län rapporterar om en lugn natt som inledning på midsommar. Men två personer försökte göra inbrott vid en kraftstation.Foto: Barzan Dello

– Inte mycket hittills, i alla fall, berättar Evelina Olsson, polisens pressinformatör.

Det har varit mycket trafik i omlopp. Tågtrafiken mot Kalmarområdet har haft en del bekymmer med räls som kroknat i värmen. Men värmen tycks även fått en kroknande effekt på kriminaliteten.

Annons

Det Öland- och Kalmarpolisen har att rapportera från natten till midsommarafton är ett försök till stöld vid en kraftstation i Emmaboda.

Larmet kom 03.46, om att två personer observerats på kraftstationens område. Ordningsmakt och E.on ryckte ut, hundpatruller sökte av, men inga gripanden gjordes, inget ska ha försvunnit och det syntes heller ingen åverkan. Anmälan upptogs om försök till stöld.

I polisens händelserapport för natten finns även ett par fall av misshandel och omhändertaganden av berusade personer i Borgholm. En av dessa betedde sig mycket illa vilket antagligen direkt kunde härledas till dennes berusning.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons