Annons

Polisen om branden: ”Vi vet vilken del av källaren vi ska undersöka”

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand efter att ett flerfamiljshus i centrala Borgholm brunnit ner till grunden.
– Det är rutinmässigt för att vi ska kunna spärra av och göra en teknisk undersökning, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.
Publicerad 19 april 2023
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.Foto: Kajsa Sjögren, Polisen

Det var vid 17.30-tiden på tisdagen som räddningstjänsten larmades om branden i lägenhetshuset. Branden som troligtvis startade från källaren spred sig snabbt i huset och röken lade sig som en dimma över Borgholm.

– Vi har uppfattning om vilken del av källaren vi ska undersöka efter iakttagelser från rökdykarna. Vi kan inte säga när den tekniska undersökningen kan genomföras. Det får inte ryka eller vara varmt eller finnas arbetsmiljörisk med ras eller liknande – och det är det i allra högsta grad nu, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Annons

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Det är rutinmässigt för att vi ska kunna spärra av och göra en teknisk undersökning.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons