Annons

Polisen om branden: ”Vill gärna att fler hör av sig”

Polisen meddelar att det var ytterligare en brand i anslutning till Coop, samma morgon som den omfattande branden på Storgatan i Färjestaden.
Publicerad 15 juli 2020
Foto: Wilhelm Nilsson

Den omfattande branden på Storgatan i Färjestaden har upprört och engagerat många. Den startade vid 03-tiden natten till tisdagen. Tre carportlängor samt förråd brann ner till grunden, 15 personbilar totalförstördes och fler bilar uppges ha skadats.

Samma morgon, vid 05-tiden, upptäckte personal vid Coop på Storgatan att det har brunnit i ett tidningskärl i anslutning till butiken, uppger polisen.

Annons

– Det har varit lock på kärlet så när personal ser det så pyr det fortfarande, men inte mer än att de kan släcka själva med vatten. Vi kikar på om det finns ett samband, säger Christine Bergkvist Björklund, kommunikatör vid polisen i Kalmar.

Under onsdagen har åklagare tagit över ledningen för utredningen.

– Det har kommit in en del vittnesuppgifter men vi vill gärna att fler hör av sig till oss. Utredningen fortsätter och vi genomför olika tekniska undersökningar, säger Christine Bergkvist Björklund.

Brottsrubriceringen är grov mordbrand.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons